De VlinderstichtingVlindernet
Help de vlinders
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Nieuws

27 april 2017

Nieuwe idylles Zuid-Holland, aanmelden kan nog!

Idylles zijn bloemrijke plekken, geen tuin maar bloemrijk grasland, voor vlinders, bijen en mensen. De afgelopen jaren zijn er al meer dan 40 aangelegd in het land. In de komende twee jaar worden, met steun van de provincie Zuid-Holland en Fonds1818 en in samenwerking met de Groene Motor, IVN en Groene Cirkel Bijenlandschap, nog dertig idylles aangelegd in Zuid-Holland. (...) Lees verder »

26 april 2017

Nieuwe purpermot in Nederland

Paracrania chrysolepidella, het vraatbeeld en de vlinder (foto's: Maarten Immerzeel en Magnus Inger)Op 14 april 2017 werden in Valkenburg de vraatsporen van de rupsen van een nieuwe nachtvlinder gevonden. Deze micro, die nog geen Nederlandse naam heeft, hoort tot de familie van de purpermotten. De wetenschappelijke naam, Paracrania chrysolepidella duidt aan dat het om een vlindertje gaat met gouden schubben. (...) Lees verder »

24 april 2017

Biodiversiteit op groene daken

Het nut en belang van groene daken is aangetoond; het bespaart energie (isolatie), houdt water langer vast en heeft een hogere biodiversiteit. Helaas weten we over dat laatste veel te weinig. De Vlinderstichting en Vogelbescherming Nederland zijn een laagdrempelig onderzoek gestart om te onderzoeken wat nu daadwerkelijk de bijdrage van groene daken voor natuur is. (...) Lees verder »

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen