De VlinderstichtingVlindernet
Vlinder mee
Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders

Welkom op Vlindernet

Dé informatiesite voor alle in Nederland voorkomende dagvlinders en macronachtvlinders, samengesteld door en onder redactie van De Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek.
 

Dagvlinders, nachtvlinders en rupsen

Behalve soortinformatie is er op Vlindernet ook veel algemene informatie te vinden over dagvlinders en nachtvlinders. Informatie over het vinden, fotograferen en determineren van rupsen vindt u, samen met andere wetenswaardigheden, op de algemene pagina van de rupsen.
 

Werk in uitvoering

Om ruimte te besparen, en de fotoalbums van de soorten overzichtelijk te houden, wordt het aantal foto's momenteel gereduceerd. Ons streven blijft om de variatie binnen een soort zo goed mogelijk te laten zien.

Daarnaast worden de teksten over het voorkomen van de nachtvlindersoorten aangepast naar de nieuwste inzichten. Dit wordt gedaan op basis van berekeningen voor de voorlopige Rode Lijst (RL) en de talrijkheid per soort.

 

De roodkopwinteruil vliegt van half september-begin december en na de overwintering van begin maart-half mei. Foto: John Dubois, Gilze - 9 oktober 2008.

 

Laatste wijziging: 12 november 2014

Microvlinders

Naast de dagvlinders en de zogenoemde macronachtvlinders die op Vlindernet behandeld worden, zijn er ook ruim 1400 micronachtvlinders, waarvan bijvoorbeeld de muntvlinder algemeen in tuinen voorkomt. Zie voor meer informatie de website Microlepidoptera.nl.

Muntvlinder (Pyrausta aurata). Foto: Jeanette Essink
_____________________________

Contact
Wilt u een link plaatsen naar Vlindernet? Kijk dan hier voor een leuke banner.


De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen